De Europese Commissie riep 2011 uit tot het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Het is de bedoeling extra aandacht te vragen voor deze sector en meer burgers te overhalen om zich in te zetten.

Als mensen samenkomen om elkaar te helpen en steun te bieden, vaart iedereen daar wel bij: zowel de samenleving als de betrokken vrijwilligers. Door vrijwilligerswerk te verrichten, verwerven mensen kennis, oefenen zij hun vaardigheden en breiden zij hun sociale netwerk uit. Hierdoor krijgen zij zicht op ander of beter werk. Ook is het goed voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling.

 

Het gemeente- en OCMW-bestuur plannen in de loop van het jaar verschillende acties om de vrijwilligers te bedanken die met hen samenwerken. Ook de Olenaars zelf kunnen hun vrijwilligers in de bloemetjes zetten dankzij twee wedstrijden. Kunt u deze oproep mee verspreiden?

 

Wedstrijd: bedankt vrijwilliger!

Ken jij ook iemand die zich inzet voor anderen? Wil je deze persoon daarvoor bedanken? Stuur dan een brief of e-mail naar de communicatiedienst met jouw contactgegevens en motiveer wie je waarom wil verrassen. Uit de beste verhalen kiest het gemeentebestuur zes winnende vrijwilligers. Zij krijgen een lekkere attentie. Jullie verhaal komt bovendien met foto in De Driehoek.

 

Fotowedstrijd: vrijwilligers(werk) in beeld

Breng vrijwilligers, hun acties of werk in beeld. Bezorg ons een digitale foto van voldoende kwaliteit (stel je fototoestel in op foto’s van hoge kwaliteit). De vrijwillige fotografen kiezen, in overleg met de gemeente, uit de inzendingen de drie origineelste foto’s. De winnaars krijgen een verrassing en hun foto verschijnt in De Driehoek.

 

Het gemeentebestuur kan de ingezonden foto’s gebruiken tijdens gemeentelijke activiteiten en in publicaties. De foto’s komen ook in de fotogalerij op www.olen.be. Vraag eerst aan diegene die je fotografeert of hij hiermee akkoord is.

 

Stuur jouw foto en contactgegevens voor 1 september naar communicatie@olen.be. Bezorg hierbij ook de titel van je foto en eventueel een korte beschrijving.

 

Info:

- communicatiedienst, Dorp 1, 014 27 94 45, communicatie@olen.be, www.olen.be (klik rechts op de knop van het jaar van het vrijwilligerswerk)

- www.eyv2011.be